top of page

Varna Summer Adventure

Sunt milioane de locuri de vizitat si miliarde de oameni de cunoscut în lumea aceasta, iar singurul mod de a te apropia măcar puțintel de aceste numere e să-ți iei rucsacul în spate și să te faci văzut. Sigur, asta necesită curaj, dar sentimentul dă o dependență precum cea a drogurilor și, odată ce începi să călătoreși, nu mai este nicio cale de întoarcere. Acesta e numai unul dintre motivele pentru care noi, Ema, Andra, Andrei, Carina, Irina, Iustin, Sebi, Alex, Ana și Theo, ne-am decis să ne facem bagajele și să mergem în cea mai tare aventură pe care am fi putut să o avem vara aceasta: un proiect home stay în Varna, Bulgaria, la prietenii noștri din PTPI-The Dolphins.

Drumul până în Varna a fost lung și obositor, mai ales pe timp de noapte, când toată lumea încerca să adoarmă, dar fără succes. Odată ajunși la granița cu Bulgaria, undeva la ora 8:30, parcă am început să ne revenim în fire. Nici nu intrasem bine în țară, că deja vedeam primele semne scrise cu alfabet chirilic și aceleași blocuri tipice românești

Trei ore mai târziu am ajuns în Varna, unde am fost întâmpinați de câțiva dintre membrii Chapterului The Dolphins, care ne-au descotorosit de bagajele ticsite și ne-au arătat locul care avea să ne fie "acasă" pentru următoarele cinci zile.

După o scurtă vizită la Grand Mall, unde am luat masa și ne-am uitat puțin prin vitrine, ne-am îndreptat înspre inima Varnei.

Prima noastră destinație a fost, bineînteles, plaja. Nisipul și apa erau într-adevăr extrem de curate, iar atmosfera perfectă pentru o bălăceală de bun venit.

După zece ore în autocar și încă câteva pe șezlong, am dedicat întreaga după-amiază pentru a ne cunoaște mai bine gazdele. Petya, Gabi, Nikolay, Iliyana, Kaloyan, Nikola, Anelia, Mariya și Dimitar ne-au așteptat cu mâncăruri tradiționale și ne-au arătat cum să ne descurcăm prin Varna și pe cont propriu. Pe seară ne-am întâlnit în Sea Gardens și ne-am plimbat puțin pe malul mării pentru a vedea și acea viață nocturnă pentru care orașul e atât de cunoscut.

A doua zi a fost mai liniștită, petrecută aproape în totalitate bronzându-ne pe malul Mării Negre. Prietenii noștri din The Dolphins ne-au surprins plăcut cu bilete la concertul One Love Tour, unde am avut și un prim contact cu artiștii bulgari, care păreau destul de îndrăgiți de publicul local. Cu toate că nu înțelegeam nimic din ceea ce cântau, ne-am distrat și am făcut poze muuulte.

Pentru că nopțile sunt lungi și noi suntem tineri, distracția nu s-a terminat odată cu concertul. Ne-am mai plimbat pe străduțele de lângă plajă și am observat pentru a mia oară că bulgarilor chiar le place să petreacă.

A treia zi a constat într-un treasure hunt prin Varna, o modalitate super de a găsi singuri cele mai frumoase locuri și să vorbim și cu alți localnici. Seara am avut o mică petrecere tematică, în care am ascultat și dansat pe muzică românească și am aflat și mai multe despre Bulgaria.

Aproape întreaga duminică am alergat cu toții după suveniruri și mici cadouri pentru cei dragi, prin mall sau pe la tarabele din centru, după care ne-am răsfățat cu niște prăjituri delicioase și kebab la 4 leva (un adevărat răsfăț, în cel mai serios sens). Câțiva dintre noi au fost mai îndrăzneți și s-au dus la blobbing, restul au rămas pe nisip și s-au jucat cu un cățel prietenos care ne-a urmărit încă din oraș.

Ultima zi petrecută în Varna a fost una mai puțin însorită, așa că am avut un oarecare noroc că am avut bagaje de făcut și alte detalii de organizare de pus la punct. Surprinzător, după 5 zile în Bulgaria, unii dintre noi deja au învățat alfabetul chirilic și pot înțelege măcar etichetele din magazine.

Ne-am luat rămas bun de la noii noștri prieteni din Varna și am pornit într-un alt drum de zece ore până acasă, unde părinții ne-au așteptat cu mâncare caldă, chiar dacă era aproape trei dimineața.

Le mulțumim nespus de mult celor din PTPI-The Dolphins pentru că ne-au găzduit și de abia așteptăm să vină în vizită la Roman cât mai curând posibil. Până atunci, le urăm baftă și... la cât mai multe proiecte internaționale!

bottom of page